Kwaliteit

Fysieke kwaliteit

Kwaliteit staat ook bij Ducornex hoog in het vaandel. Dat dit zo is blijkt uit de uitgebreide meetkamer die bij ons aanwezig is. Met een contour meter, profielprojector, ruwheidmeter en 3D meetmachine zijn er maar weinig uitdagingen op meetgebied die we niet aan kunnen.

Buiten deze statische meetmachines hebben we voor de productie verschillende handmeetmiddelen waarmee de productie aan de machine in de gaten wordt gehouden. Bij deze handmeetmiddelen denken we aan schuifmaten, diverse uitwendige en inwendige micrometers, en hoogtemeters.

Naast deze middelen beschikken we over een uitgebreid assortiment kalibers om allerlei soorten schroefdraden, passingsgaten en splines te controleren.

 

Statistische kwaliteit

Naast de fysieke kwaliteit zijn we in staat om via ons software pakket SPC (Statistishe Proces Controle) metingen uit te voeren. Als dit gewenst is kunt U er altijd vrijblijvend naar informeren bij onze kwaliteitsdienst, of tijdens het offerte/orderproces.

Allerlei andere kwaliteitsdocumentatie is natuurlijk ook aan te leveren indien gewenst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een meetrapportage, compleet PPAP dossier, Part Submission Warrant, Proces Flowdiagram, C.O.C. of een materiaalcertificaat.

Ook in geval dat dit gewenst is, is er vrijblijvend naar te informeren!

Continue kwaliteit

Sinds 2004 zijn wij in het bezit van een ISO9001:2008 certificaat. In 2016 is dit succesvol omgezet naar de nieuwe norm ISO9001:2015, en kunnen we dus zeggen dat we al 15 jaar onafgebroken gecertificeerd zijn.

Deze kwaliteitsnorm staat voor continue verbetering. Risico’s intern en extern benoemen, beoordelen en waar nodig ingrijpen. Dit zorgt er voor dat we het hele jaar door bezig zijn met groeien op wat voor manier dan ook.

Het certificaat dat hier bij hoort is op te vragen bij onze kwaliteitsdienst. Waar u ook terecht kunt voor eventuele vragen en/of opmerkingen.