Draaien

Sinds de oprichting van Ducornex ligt onze focus op het draaien van onderdelen. In de loop der tijd is deze afdeling zo uitgegroeid dat we doormiddel van onze CNC machines met stangenladers en/of beladingsrobots onbemand de meest uiteenlopende materialen verspanen. Het programeren van deze machines gebeurd “offline” doormiddel van een Cad/Cam systeem. Dit Cad/Cam systeem zorgt in samenwerking met ons gereedschapsbeheer er voor dat de omsteltijden van deze machine kort zijn, wat weer resulteert in dat we competitief zijn in zowel lage als hoge seriegroottes.

Deze afdeling kunnen we onderverdelen in de volgende categorieën

CNC Draaien

Draaien

Ducornex beschikt over een 7 tal CNC draaimachines die fijnmechanische onderdelen snel en accuraat kunnen produceren. Door de variatie van machines kunnen wij een breed pakket scherp aanbieden.

Meer Info >
CNC Langdraaien

Langdraaien

Langdraaien vindt zijn oorsprong in de Zwitserse horloge-industrie, vandaar dat het ook wel ‘Swiss turning’ genoemd wordt. Ducornex heeft veel expertise opgebouwd in dit specifieke verspaningssegment en heeft de capaciteit om fijnmechanische onderdelen snel en accuraat te produceren.

Meer Info >
CNC Multitasken

Multitasken

Sinds 2012 beschikt Ducornex over zogenaamde Multitask machines, ook wel draai/frees combinaties genoemd. Deze machines zijn uitgerust met een volwaardige freesspil waarmee zware boor en freesbewerkingen op de zelfde opspanning als het draaiwerk vervaardigd worden. Dit resulteert in kortere doorloop tijden en hogere precisie doordat het onderdeel niet omgespannen hoeft te worden op een andere machine.

Meer Info >